Nyílt napok a Szent Lászlóban

Nyílt napok a Szent Lászlóban
Nyílt napok a Szent Lászlóban
Nyílt napok a Szent Lászlóban
Nyílt napok a Szent Lászlóban
Nyílt napok a Szent Lászlóban
Nyílt napok a Szent Lászlóban
Nyílt napok a Szent Lászlóban
Nyílt napok a Szent Lászlóban

2023. november 22. szerda

Első Nyílt Napunk

Tegnap kitárult a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum kapuja az érdeklődő nyolcadikosok és szüleik előtt.
A regisztrációt követően a tornateremben Szilágyi Gábor lelki igazgató imával nyitotta meg az eseményt. Hámori Éva Igazgatónő egy minden részletre kitérő, a középiskolai tanulmányok előtt álló tanulók számára nagyon fontos információkat tartalmazó előadást tartott a felvételi folyamatról, és az iskolánk nyújtotta képzésekről. Ismertetője után Dr. Papp Csaba, a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet Igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Ács Szilvia, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara előadója beszélt az egészségügyi szakma szépségeiről, nehézségeiről. Mindkét előadó reális képet adott arról, hogy milyen ma az egészségügyben dolgozni, mennyire piacképes tudást tudnak nálunk a tanulók megszerezni, és miért olyan fontos ebben a szakmában az ápolói utánpótlás biztosítása, képzése. Tóth Sándor Józsefné, iskolánk szakmai koordinátora, egykori tanulónk saját életpályáját bemutatva érzékeltette a résztvevőkkel, hogy milyen továbbtanulási lehetősége van egy nálunk végzett ápolónak, és hogy milyen ráépülő képzések elvégzésével milyen karriert futhat be egy technikumi tanuló.
Az előadásokat követően az érdeklődők csoportokba rendeződve bejárták az iskolát, és betekintést nyerhettek iskolánk képzéseibe, a tanórai és tanórán kívüli tevékenységekbe.

2023. november 23. csütörtök

Második Nyílt Napunk

A második Nyílt Napunkon ismét sok leendő kilencedikessel és szüleikkel találkoztunk.

A rendezvényt Kaskötő Miklós atya nyitotta imával, majd Dr. Papp Csaba, a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet Igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Igazgató úr mind szülői, mind egészségügyi szakember szempontjából tárta az érdeklődők elé a szakma elsajátításával járó előnyöket, esetleges nehézségeket, a munkaerő-piac által nyújtott lehetőségeket. Hámori Éva Igazgatónő ismertette azon osztályok jellemzőit, melyeket a következő tanévben szeretnénk indítani. A felvételi eljárás tudnivalóit is tartalmazó prezentáció megtekintését követően a látogatók ismét különféle rövid előadáson vettek részt. Kis Enikő tanárnő a gimnáziumi osztályok sajátosságait ismertette, majd egy matematika feladat angol nyelvű megoldását próbálhatták ki a gyerekek. A tornacsarnokban egy testnevelés órába leshettek be a tanulók és szüleik. Az osztályt Kovács Judit tanárnő mozgatta át. Az Erasmus programban való részvételi lehetőségekről Tóthbegyi Zsolt tartott tájékoztatót. A kápolnában Miklós atya hittanóráját látogatták meg. Az egészségügyi szaktantermekben Szenes Mihályné tanárnő segítségével a csecsemőgondozás, Tálas Lászlóné tanárnővel pedig az alapápolás tantárgyak rejtelmeiben merülhettek el a nyolcadikosok, az aulában pedig az újraélesztést tanulhatták meg Somogyi Szilvia irányítása alatt. A Tóth Alíz tanárnő által vezetett irodalmi színpad egy vicces, igazi diákéletet bemutató kisfilm elkészítésével kedveskedett a leendő Szent Lászlósoknak.

Bízunk benne, hogy sikerült színes képet adnunk arról, miért jó a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikumot választani. Köszönjük a fent említett előadóknak, a csoportokat kísérő kollégáknak (Csatáry Éva, Kézi Ferenc, Szakács-Varga Adrienn, Szilágyi Tünde, Komaság Tímea és Hegedüsné Zsoldos Andrea) és tanulóknak, a regisztrációs pultnál segédkező gyerekeknek a két napos munkát!

Szakma. Lélek Tudás. Ez a Szent László.

További fotók a Galériában: https://szlt.hu/gallery/album/12

Fájlok